2014. május 26., hétfő

Bodzaszörp

Olvasóm Kedves!



Egy kis gyors bodzaszörp recept... Még a kép is bemozdult, úgy siettem, hogy ne maradjatok le! Nálunk még virágzik a bodzabokor, biztosan lehet még találni máshol is. Érdemes belevágni a szörp készítésébe, mert egyszerű és nagyszerűűűűű :)

Szedjetek egy adag virágot... Autóút mentéről nem tanácsos, mert nem fogjuk lemosni, így érdemes a természet lágy ölén keresgélni, ott tisztább... Ahogyan sikerül... A receptem  szerint 10 tenyérnyi virágzat szükséges... Nos, én teletömök egy  5 literes befőttesüveget általában :) De annyi legyen, amennyi akadt és úgy lesz jó!

Annyi a feladat, hogy 4 liter vizet fel kell forralni és valamennyire kihűteni. Ez az összes főzés, amit én alkalmazni szoktam... Persze van aki szirupot készít, belefőzi a virágot is és tartósítóval dunsztolja a szörpöt, de nálunk úgysem húzza ki télig az itóka, így ez felesleges...

Az öt literes üveg aljára tettem a virágokat... Kissé lerázva, hogy a bogárkák ne kerüljenek bele...
Ráborítok egy kiló cukrot. 3 deka citromsavat és egy evőkanál ecetet is szoktam tenni az üvegbe. Aztán jöhet egy nagy citrom vékonyan felszeletelve. Olyan szééép!!!! Ha kész ez a rétegezés jöhet a víz, amit felforraltunk. Ennyi. Ezután beteszem a hűtőszekrény aljába, egy kistányérral lefedve és öt napig (kb.) otthagyom. Ha eszembe jut megkavarom, hogy a cukor feloldódjon teljesen... 

Ha letelt az áztatóidő, leszűröm és tádáááám. Kész is. Üvegekbe töltve eláll, mondjuk én a hűtőben tartom és hamar elfogy.... Nem túl sűrű, de finom! 


Bodzavirág, Te csodás!!! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése